Kören

Lilla kören grundades år 2005 av Pelle Olofson som sedan dess i egenskap av dirigent och musikalisk ledare drivit kören framåt i olika musikaliska projekt. De allra första medlemmarna var elever som gått ut Adolf Fredriks musikklasser som vill fortsätta träffas och sjunga tillsammans, och ha Pelle som dirigent.


Idag består kören av cirka 30 sångare, som alla brinner för kören såväl som för repertoaren. Det inofficiella mottot för kören är att sjunga den bästa körmusiken. Det innebär allt från Lidholm och Martin till Monteverdi och Rachmaninov. Kören sjunger även helt nyskriven och specialkomponerad musik, ofta av Pelle Olofson själv.


Sedan starten har Lilla kören gjort konsertturnéer i bl.a. Japan, Prag och Oslo, och gått luciatåg i Notre Dame och i Bryssel. I den internationella körtävlingen i Florens 2013 vann kören samtliga fyra kategorier och Pelle vann priset för bästa dirigent. Kören har även deltagit i flera produktioner på Folkoperan, bland annat som operakör i Hoffmans äventyr, och år 2018 satte kören upp en egen föreställning i form av uruppförandet av det sceniska verket Pax Vobiscum.

Pelle Olofson

År 1984 tog Pelle Olofson  examen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm efter att ha studerat för bland andra Hans Eklund och Sven-David Sandström. 1984-2000 arbetade Olofson främst som sångare i Svenska Radiokören, Eric Ericsons kammarkör samt på operascener runtom i Sverige. Olofson var medlem i Radiokören i över 20 år. Utöver detta har han komponerat körmusik, filmmusik, kammarmusik, elektroaukustisk musik och orkestermusik. Olofson har arbetat med att arrangera barnkonserter med både Sveriges Radios Symfoniorkester och Kungliga Filharmonikerna i Stockholm.

Åren 2000-2017 arbetade Olofson som dirigent och musiklärare på Adolf Fredriks musikklasser; Sveriges äldsta och mest välkända körskola med 1080 genom provsjungning utvalda elever. Olofson har komponerat mycket musik för skolan och skolans begåvade elever.

År 2005 startade Olofson Lilla kören. De första medlemmarna utgjordes av före detta elever till honom.

Medlemmar

Sopraner

Ana-lucia Lopez Llanos
Erika Dahlberg
Anna-Klara Hagberg
Linda Junås
Monika Scipova
Louise Silfversparre
Vilma Lundkvist
Sara Renman

Altar

Agda Hassler
Jenny Axén
Anna Bæcklund
Simona Paola Santoro
Maria Wikenståhl
Emily Westbeck Askergren

Tenorer

Oskar Adolfsson
Henrik Bygdeman
Leonardo Dahn
John Liu
Filip af Malmborg
Oscar Rolander
Erik Rydving

Basar

Sebastian Thulin
Oskar Malmborg
Oliver Modigh
Robbin Modigh
Joel Svensson