Kören

Lilla kören grundades år 2005 av Pelle Olofson som i egenskap av dirigent och musikalisk ledare drivit kören framåt i olika musikaliska projekt. De allra första medlemmarna var elever som gått ut Adolf Fredriks musikklasser som vill fortsätta träffas och sjunga tillsammans, och ha Pelle som dirigent.

Idag består kören av cirka 30 sångare, som alla brinner för kören såväl som för repertoaren. Gemensamt för sångarna är att de tycker om att sjunga musik med ett modernt tonspråk; förutom Pelle Olofsons egen musik är kompositörer som Martin, Nystroem och Lidholm högt rankade.

Pelle Olofson gör ett utmärkt jobb att utmana kören. Han hittar ständigt ny musik och nya vägar att tänja sångarnas gränser, tekniskt och nyansmässigt.

Sedan starten har Lilla kören hunnit med konsert-turnéer till bl.a. Prag och Oslo, och den internationella körtävlingen i Florens (2013) där de vann samtliga av de fyra kategorier de ställde upp i. Pelle fick i denna tävling även pris som bästa dirigent, utsedd bland 19 andra deltagande kördirigenter.

Pelle Olofson

År 1984 tog Pelle Olofson  examen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm efter att ha studerat för bland andra Hans Eklund och Sven-David Sandström. 1984-2000 arbetade Olofson främst som sångare i Svenska Radiokören, Eric Ericsons kammarkör samt på operascener runtom i Sverige. Olofson var medlem i Radiokören i över 20 år. Utöver detta har han komponerat körmusik, filmmusik, kammarmusik, elektroaukustisk musik och orkestermusik. Olofson har arbetat med att arrangera barnkonserter med både Sveriges Radios Symfoniorkester och Kungliga Filharmonikerna i Stockholm.

Åren 2000-2017 arbetade Olofson som dirigent och musiklärare på Adolf Fredriks musikklasser; Sveriges äldsta och mest välkända körskola med 1080 genom provsjungning utvalda elever. Olofson har komponerat mycket musik för skolan och skolans begåvade elever.

År 2005 startade Olofson Lilla kören. De första medlemmarna utgjordes av före detta elever till honom.